6 gode grunner til å starte nettbutikk

Seks gode grunner til å drive salg på nett

I dag er det å drive sitt firma fra nettbutikk veldig viktig. Hvorfor? Man hører overalt om netthandel, eCommerce og til og med om virituelle lommebøker på mobiltelefonen. Du handler kanskje selv på internett men er usikker på om du kan nyttiggjøre deg av nettet til ditt firma? Det vil overraske deg at bl.a. nettbutikker kan benyttes til et hvilket som helst produkt eller tjeneste der ute.

Punktene nedenfor vil gi deg innsikt i temaet og bedre forståelse rundt fordelene med netthandel.

1. Kundene dine betaler på forskudd

På nettet er kunder vant til å forskuddsbetale for varer og tjenester. Eksempelvis når man kjøper en bok, en film, klær, en TV eller hva som helst egentlig. Hvordan foregår dette som oftest i dagens samfunn? Jo, man søker først etter det man ønsker på nettet. Deretter legger man det til bestilling, fyller inn sin leveringsadresse og betalingsopplysninger og fullfører ordren. Varen/tjenesten er så på vei til kunden fra leverandøren.

Når det kan gjøres på denne måten for alt annet, hvorfor skulle det ikke kunne gjøres for det produktet ditt firma tilbyr også?

2. Dine priser er satt, glem prutende kunder

Det er et interessant fenomen som har inntruffet ved netthandel: Vi aksepterer prisene som de er. Det er en underbevisst prosess som overbeviser oss om at priser vi leser om varer/tjenester på nettet er fast pris. Dette er en felles praksis som store og små bedrifter har dratt fordel av på nettet i årevis. Hvorfor skulle det være annerledes for din bedrift?

3. Din produktkatalog er alltid «up to date»

En stimulerende og kostnadsreduserende bieffekt med nettbutikk er at du ikke trenger å trykke kataloger eller reklamebrosjyrer. Trykking av slike er kostbart og blir fort utdatert. Ofte må man trykke opp nye pga f.eks. forandring av varenummer eller at det er skrevet feil i katalogen/brosjyren.

Når du skal endre priser, beskrivelse av et produkt/tjeneste eller andre tilføyelser til din nettbutikk, oppdateres alle sider relatert til hvert produkt raskt eller automatisk. Hvorfor printe ut store, utdaterte kataloger eller brosjyrer og tape penger på trykking og postutsendelse? Send kundene ganske enkelt en link og de kan se gjennom innholdet hjemme eller på sin mobiltelefon.

4. Du kan nå ut til kunder over hele verden

Internett møter ingen geografiske grenser. Du kan nå ut til potensielle kunder over hele landet eller utenfor landets grenser. Dette økte markedet for mulige kunder kan føre ditt firma til nye høyder. Mange sier: «Problemet med min bedrift er at vi er så spesialisert at det er en veldig begrenset kundemasse for vårt produkt.» Glem disse tankene og ta innover deg at verden der ute, og derved markedet, er mye større enn du muligens forestiller deg.

5. Du holder åpent 24 timer i døgnet, 7 dager i uka.

9:00 – 16:00, 10:00 -18:00, lunchpauser…. De fleste av dine kunder er jo også på arbeid, ikke sant? Så når har de tid til å besøke ditt firma? En nettbutikk fjerner disse tidsbarrierene fordi dine potensielle kunder nå kan handle hvor enn de holder til og på et tidspunkt som passer dem. Du kan ligge å sove i din seng og likevel ha ordre som tikker inn, blir behandlet og gjort klart for deg til å ekspederes når du starter din arbeidsdag. Føles fantastisk, ikke sant? Det er faktisk det det er!

6. Online markedsføring konverterer umiddelbart

Det fantastiske med digital markedsføring, i motsetning til tradisjonelle media, er at den kan bli målt og deretter optimalisert slik at du kan dra mest mulig fordel av den. Når du har en nettbutikk kan du skreddersy din reklameannonse til å resultere i et salg. Spesifiserte trinn er satt opp for kundene å følge, og du kan se deres påvirkning fra det øyeblikket de klikker på en annonse til de bestiller et produkt eller tjeneste. Ikke noe mer gjetting, markedsfør etter statistikk og resultater.

Klar for å komme i gang med webdesign av ny nettbutikk? Kontakt oss i dag for en hyggelig prat!

Navigasjon

Kontakt oss

Kontakt oss

Har du spørsmål til noen av våre tjenester, eller noen oppgaver du ønsker et godt tilbud på? Kontakt oss i dag og få svar innen 12 timer.

Sending