Unikt webdesign

Hvorfor gå for et unikt webdesign

Det å lage nettsider er ikke like komplisert i dag, som det var på starten av 2000-tallet. Som et resultat av dette har det de siste årene kommet mange hobbyaktører i bransjen, som er kompetente nok til å sette opp en fullverdig nettside. Men vær obs på at mange webdesignerne bruker ferdigproduserte maler når de selger deg billige nettsider. Du får kanskje et flott webdesign, men har du tenkt på ulempene med å ikke ha et unikt webdesign eller god support på nettsidene dine?

Det har blitt mer og mer vanlig med rammeverktøy som f.eks. WordPress når man utvikler nettsider. Vi bruker selv WordPress i de fleste av prosjektene våre. Det finnes svært mange gode designmaler til slike rammeverktøy, men før du vurderer å bruke en template til din nettside bør du lese denne artikkelen.

Hvor mange andre har samme design?

Når man bruker et ferdiglaget web design så vil man naturligvis ha et som ser så bra ut som mulig. Og hvis du liker det du ser, så er det en stor sannsynlighet for at mange andre også gjør det, og dermed har funnet frem til den samme malen. Kanskje er det allerede 100 000 andre som allerede har lastet den ned. Er du riktig uheldig, kan du risikere at dine konkurrenter ender opp med en nesten lik nettside som deg. Det å skille seg ut er viktig, også når det kommer til web og grafisk design.

Mulighetene blir begrenset

Ansetter du en webdesigner til å lage et unikt webdesign til deg, kan du få det akkurat slik du ønsker det. Med en ferdigprodusert mal har du svært begrensede muligheter utover det som allerede er lagt inn, og på enkelte kan det til og med være vanskelig å få endret farger, struktur og skrifttyper. Mange ender til slutt opp med å måtte betale like mye for å gjøre om på en ferdig mal, som om de hadde gjort for et unikt design.

De er lett gjenkjennelige

Surfer man mye på nettet så vil man raskt klare å skille et unikt webdesign fra en ferdig mal. Ofte vil layout på designmaler være igjenkjennbart, og det kan få den potensielle kunden til å tvile på kompetansen din. Dette gjelder spesielt dersom man driver i en bransje der man selv opererer på nettet. Flere ganger har vi sett designbyråer som selger design og utvikling av nettsider, men som selv bruker ferdigproduserte maler på sine egne nettsider.

Du får hva du betaler for

Det er en god grunn til at designmaler selges billig. De som står bak produktet har som mål å selge så mange som mulig, og tjener godt på kvantitet. De er ofte laget for å se bra ut på siden de selges fra, men når man ser nærmere på produktet er dessverre kvaliteten ofte fryktelig dårlig. Dette kan blant annet få konsekvenser for dine plasseringer i søkemotorene. De fleste som har erfaring med webdesign, enten som kunder eller som designere selv, er enige om at et unikt webdesign er en fornuftig investering.

På tross av punktene ovenfor, kan designmaler i enkelte tilfeller være et fornuftig valg. Har du nylig startet, eller planer om å starte en bedrift, kan det være at du vil komme raskt i gang uten for mye kostnader. Vi anbefaler deg da å få hjelp av en webdesigner til å finne en mal som er godt designet og kodet. En webdesigner kan også svare på hva som vil komme av utgifter i tillegg til kjøpet av malen.

Har du spørsmål til bruk av designmal, kontakt oss gjerne for tips og råd.

Navigasjon

Kontakt oss

Kontakt oss

Har du spørsmål til noen av våre tjenester, eller noen oppgaver du ønsker et godt tilbud på? Kontakt oss i dag og få svar innen 12 timer.

Sending