Et godt webdesign er viktig

Hvorfor et godt web design er så viktig

Du har kanskje spurt deg selv om hvorfor du skal oppdatere dine eksisterende nettsider. Ja, siden din er kanskje noen år gammel og ser utdatert ut i forhold til dine konkurrenters nettsider, men er det egentlig så viktig med et tidsriktig og tiltalende webdesign? Vil et nytt web design generere kunder og føre til vekst i selskapet?

Det finnes flerfoldig med forskning som viser at en godt bygget nettside genererer mer kundetrafikk, og at et forbedret brukergrensesnitt øker konverteringene. Til sammen fører dette til verdiskapning for din bedrift. Men hvordan kan noe så overfladisk som en veldesignet nettside skape suksess? La oss se på fem viktige punkter relatert til web design av en nettside.

Navigasjon

Dette er kanskje den viktigste delen av en nettside. Navigasjonen kan være avgjørende for om en side lykkes eller ikke, spesielt om den har mye innhold og mange undersider. En god navigasjon skal være lett å finne og forstå. Det skal være lett og raskt for kundene å reise gjennom hele nettsiden. Designere blir her ofte revet med, og ender opp med fancy skrifttyper og animasjoner. I de fleste tilfeller vil en simpel, ren og ryddig meny være lettere å bruke for en bredere kundemasse. La derfor noen med minimal kunnskap om Internett prøve ut navigasjonen på din side.

Oppbygging og SEO

De aller fleste begynner å lese en nettside som de ville lest en bok, fra topp til bunn og fra venstre til høyre. Webdesignere tar høyde for dette når de designer en nettside. Ved å legge den viktigste informasjonen øverst til venstre på siden, kommer budskapet lettere frem til potensielle kunder. Ved å plassere informasjonen i disse områdene, forbedres også nettsidens søkemotoroptimalisering (SEO). Når stikkord som er relatert til bedriften inkluderes i denne teksten, blir det lettere for Google og de andre søkemotorene å forstå innholdet på siden. Dette forbedrer nettsidens plassering på søkemotorene, og gjør at siden blir lettere å oppdage.

Innhold

Nettsidens innhold og grafiske design er selvfølgelig viktig for å presentere bedriften for den besøkende, men det er også andre faktorer man bør tenke på når sidens innhold skal på plass. For mye tekst kan gjøre siden uoversiktlig og vanskelig å lese. Innholdet bør derfor bestå av korte og direkte meldinger, slik at leseren ikke mister interessen. Teksten bør også formuleres slik at leseren føler seg velkommen til siden. Med et godt skrevet innhold, blir det lettere for designeren å tilpasse teksten til designet, og gjøre den behagelig og lesbar for den besøkende.

Tillit

Kundenes tillit er ekstremt viktig, men den får du ikke uten å virkelig kjenne kundene og deres verdier. Digital markedsføring kan fungere som en dialog med dine potensielle kunder, og er en fin måte å finne ut hvilke behov kunden har. Ved å styrke dialogen med kundene, kan du tilpasse nettsidens webdesign og innhold til kundenes forventninger. Ved å gjøre siden mer imøtekommende og tillitsfull til de besøkende vil du se en økning i trafikk og konverteringer fra siden.

Er du usikker på om din nettside er optimal, eller om den har et potensiale for forbedringer? Ta gjerne kontakt med oss for våre anbefalinger.

Navigasjon

Kontakt oss

Kontakt oss

Har du spørsmål til noen av våre tjenester, eller noen oppgaver du ønsker et godt tilbud på? Kontakt oss i dag og få svar innen 12 timer.

Sending